reede, 22. juuli 2016

JEEEEE, Gruusia !!!

Ahoi kallid kaasaelajad ja muud pudulojused. Jah, me oleme gruusias. Batumis seigeldud, saadud kätte oma adrekalaks ning saadud ühte võõrastemajja. Praegu lämme linna peale ja pilte ning jutukest veeretame hiljem. Praegune asukoht maakeral on:
 Kobuleti koha nimeks ja akna all kasvab selline asi:
Täpselt nii. Palm akna all. 
Saabusime siis laevaga Batumisse. Ilus on see linn laeva pealt.            
Toll tuli riistadega otse laeva ning templid riiki saabumise kohta tehti laevas. Pakid lasti röndgenist läbi otse laeva juures olevast aparaadist ning sooviti head teed. Öeldi veel, et kui tahate Batumi siis paremale, kui Tbilisi siis vasakule. Loomulikult me tahtsime Batumisse. Viga missugune, sest tegemist on ju reede pärastlõuna kuurortiga. Kohutav, mis siin liikluses toimub!!! Foorid on raudselt soovitusliku iseloomuga. Signaal on kohustuslik. Tundub, et kui siin ülevaatust autole teha, ainuke tingimus ongi töötav signaal. Esmalt kiljatas Madli, et näe pool autot puudu! Siis kiljatasin mina et näe eesotsast olemas ainult üks tuli. Kuskil figureerisid töötavate fooride all politseinikud ja reguleerisid kuidagi midagi. Igatahes keerata tagai ei saanud, sest kahte sõidusuunda eraldas raudaeg. mingi aeg siiski võimalus tekkis. Kuna kahes sõidureas sõidab tegelikult kuni 4 autot kõrvuti, samal ajal teineteisest kogu aeg mööda sõites ja signaalitades, siis võtsin adrenaliinilaksu üledoosi tõttu mingis parklas aja maha. Loomulikult sisse keerates avastasin, et seal passis mingi sauaga tüüp. Vabandasin kenasti ja ütlesin, et kergelt eksinud ning otsin sularaha automaati. Sellepeale jäeti kohe omad kohustused, võeti mul käest kinni ja viidi nurga taha, kus sai seinast raha rebida. Loomulikult uuriti, et kes ja kust. Võlusõna Estonia toimis sajaga. Palju ei puudunud, et oleks pai ja musi saanud. Ja siis minema, jälle sellesse hullusesse. Õnneks oli navigaator vähemalt tasemel ja teadis kuhu minna ja mida teha. Noh see ei vähendanud teiste hullust. Ja siis hakkas vihma sadama. Oujee, väljas +26 ja vesi vähemalt +30 tuleb taevast alla viinapiti suuruste tilkadena ja teeb sind ainult märjaks. Navigaator oma veekindla kestaga lollitas ainult korra vihma peale. Kui liiklus kergelt hõrenes ja vihm vähenes, siis tõmbasime kohe tanklasse. Seal kaks esimest motikat, keda Gruusias trehvasime. Need olid mingid soomlased, kes sama laevaga nüüd Odessasse suundusid. Edasi mööda magistraali ikka põhja poole. 
Inimesed lehvitasid tee ääres ja iga natukese aja tagant oli mingi supermarket kirjaga putka, tohutustes kogustes arbuuse ümber. Egas sellist alla 10kg ei suutnudki leida. Paugutasime siis Kobuleti suunas, sest ka rahaaparaadi-mees, ütles et seal rahulikum. Vahepeal sattusime täiesti kogemata Batumi botaanikaaeda. Selle väravas muidugi saime teada, et meie otsitud infopunkti pole. See eest palju taimi ja astuge aga sisse. Lubasime hilkjem tulla, mis meil tegelikult kah plaanis on. Värava kõrval panid mingid taadid veini. Hakkasid uurima, et kes ja kust ja et kui võimas ja palju välja võtab jne. Asi lõppes sellega, et üks neist oma telefoni numbri koos nimega jagas ning lahkesti lubas meid oma koju vedada, kui me vaid helistame. Number on alles, eks me mõtleme selle peale. Noh sõpradene lahkusime sealt ja edasi. Navigaatori järgi hotellini. Esimene parseldas ainult luksnumbreid ja hinnaks 80 lar. Tundus liiga kallis ja pealegi me pole luks asjadega harjunud. Kohe leiti tavaline tuba 50 lar. Lubasin mõelda. Teatas, et ta siin hommikuni ja egas odavamalt ei saa kuskilt. Kõrvalhotell pakkus kohe 40 ja kahene tuba. Noh siin me nüüd siis oleme. Asjad tuppa ja linna peale laiama. Huvitav, kas me oma blondide peadega tõesti nii turistid oleme, et kõik meid passivad? ilmselt küll. Leidsime "Sofja" nimelise kohviku. Ääretult meeldivad inimesed. Toodi kohalikku õlut ja khachapuri. Väga maitsev. Nii õlu, kui söök. Madli alustas õlle kõrvale küülikutepaidega.
 Siis tagasi hotellini. Kuna hotell on otse Musta mere kaldal, siis ei saanud juhust kasutamata jätta ning suundusime randa. Loomulikult varustatud kahe jäätisega.
Vesi oli meeletult soe ja kohe pidi tegema ühe sulpsu.
Ja Madlile lihtsalt meeldis seda vaadata
Igatahes oli järjekordne vahva päev ja me olemegi Gruusiasse välja jõudnud. Akna taga on mingi räige disko, sest kellegil on vist sünnipäev või midagi sellist. Lärm on vägev. Kontakteerusin ka Krahviga ja too pesitseb praegu Gori linnas. Eks näis mis aeg toob ja kus keegi endal olemist mõnusaks teeb. Pilti asukohast ei viitsi lisada, sest see on eespool juba olemas. Head ööd :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar